Klik op het bolletje van PIV om de website binnen te gaan

Wie is Piv? 

Piv is al meer dan 20 jaar een vaste waarde in het Vlaamse comedy-landschap. U kent hem misschien van Comedy Casino of Eigen Kweek? Bovenal is hij een rasperformer en entertainer. Het podium is zijn natuurlijke habitat. Hij speelt van Alveringem tot in Zoutleeuw, in charmante parochiezaaltjes en majestueuze schouwburgen, in line-up en solo, voor kinderen en volwassenen…  Altijd met volle goesting! Een geboren verteller met een heerlijk Oostends accent. Een gepassioneerd muziekliefhebber, die - met de vinylplatenspeler als vast attribuut - altijd een song klaar heeft bij een verhaal. Of omgekeerd. 

Laatste nieuws

HUISKAMERTRYOUTS!!!!

De Vinylvreter kan weer het podium op, maar er moet ook dringend aan de toekomst gedacht worden. Daarom deze oproep voor huiskamertryouts aan geïnteresseerden.  Info en voorwaarden enkel via het vermelde e-mailadres.

Zoiets verzin je niet!

Piv's 8ste theatershow. Gaat samen met het boek, maar vertelt niet hetzelfde verhaal. Wel het geschifte relaas van een reis door de VS (1987), dat Piv 35 jaar onverteld liet. Piv trekt via New York en Memphis naar New Orleans (en terug via Tupelo en Nashville) en komt in bizarre toestanden terecht. Met een heerlijke Americana soundtrack.

Ik zoek een 15-tal huiskamers (tot max 50p) om de integrale versie uit te proberen en bij te schaven. Interesse? Stuur een mailtje naar info@xlp.be en je krijgt een overzicht van de voorwaarden.

periode: februari - september

Piv verenigt!

Piv schrijft en speelt in opdracht van een socio-culturele organisatie een voorstelling over het verenigingsleven in Vlaanderen. Alles wat eigen is aan het verenigingsleven passeert de revue. de integrale versie moet op punt gesteld worden. Ideaal voor bestuursploegen van verenigingen, tot max 50 personen.

Kan plaatsvinden in huiskamers, vergaderzalen, clublokalen kleine parochiezaaltjes of dienstencentra. Interesse? Stuur een mailtje naar info@xlp.be en je krijgt een overzicht van de voorwaarden. periode: februari - juni

 

Zoiets verzin je niet!

Op 12 april kwam Piv's eerste boek op de markt: 'Zoiets verzin je niet!' In dit boek vertaalt Piv zijn gemoedelijke vertelstijl naar een luchtig equivalent op papier: pretentieloze lectuur met humor. Een bizarre intrige, een hechte vriendschap en een portie jeugdige erotiek kruiden dit verrassend relaas over matroos-milicien Huvluv. 

Het boek is hier, op deze site, makkelijk en rechtstreeks te bestellen. Ga door in het menu naar De Minzame Rots. Mogelijk vind je het in West- en Oost-Vlaanderen ook gewoon op een stapeltje in je favoriete boekenwinkel, maar het is zeker in elke boekhandel gewoon te bestellen aan de toonbank.

'Zoiets verzin je niet!' vormt meteen ook de basis voor Piv's volgende theatershow die in het najaar 2022 op tournee vertrekt in Vlaanderen. Try-outs nu te boeken voor 21-22. 

Op de planken

Door de versoepelde coronamaatregelen kan Piv weer de gort op en kunt u hem weer live aan het werk zien, nog steeds de beste manier om die typische Piv-humor te consumeren. Check de speellijst in de rubriek agenda. De lijst wordt ge-update vanaf dat de data door de organisatoren officieel bevestigd worden. 

De Vinylvreter

De met singles en lp's overladen avondvullende voorstelling 'De Vinylvreter'  is integraal verplaatst naar het seizoen 21-22. In vijf CC's zal Piv Marga Scheide van Luv' als special guest verwelkomen. Check de agenda en Piv's Facebook-pagina voor alle details.

In De Standaard kreeg deze voorstelling een 4 sterren-recensie op 6 juli 2020. Lees ze hieronder. Voor abonnees te raadplegen op de site van DS. Zoek op Piv Huvluv. 

COMEDY

Uit in eigen tuin  ****

Karel Michiels   DS maandag 6 juli 2020

Piv Huvluv deed de gasten in onze tuin even hard lachen als in de zaal. Een mondkapje hoefde niet.

Gelukkig was het vrijdag mooi weer. (...) In de tuin was plaats genoeg (...), de buren waren op de hoogte van het feestje en wisten dat het geen klein Tomorrowland zou worden.

Piv Huvluv (Jan Cattrijsse) is een veteraan in het Vlaamse comedycircuit, maar ook een grote muziekliefhebber en vinylverzamelaar. De platendraaier is al jaren een vast onderdeel van zijn shows, deze keer staat het toestel helemaal centraal in zijn verhaal. Hij vertelt hoe hij als kind verslingerd raakte aan popmuziek en welke plaatjes hij voor eeuwig in het hart zal dragen, om wat voor reden ook. Daar zitten albums bij van Abba en Will Tura, hijgerige hitjes van Baccara en Amanda Lear, en het nummer dat alles veranderde: Lust for life van Iggy Pop. Piv gelooft niet in de smaakpolitie. Hij kan evenveel genieten van Luv’ als van Bob Dylan en brengt hen zelfs samen in één liedje, zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica. Het maakt van hem de meest ontwapenende comedian van zijn generatie.

Bijna alle grapjes, fragmenten en referenties hebben betrekking op de jaren 70, de tijd waarin Piv Huvluv opgroeide en tot muzikaal bewustzijn kwam. Dat maakt de show bijzonder aantrekkelijk voor vijftig- en zestigplussers die zich net als de comedian nog kunnen voorstellen hoe het was om met de hele familie naar AVRO’s Top Pop te kijken. Hoewel ook de dertigers in de tuin zich kostelijk amuseerden. Zelfs zij hebben op tv of Youtube wel eens een flard Boney M gezien, zoals die door Piv vakkundig geïmiteerd werd.

Sans gêne

Nog een compliment dat deze comedian vaak krijgt, is dat hij geen ‘vuile praat’ verkoopt of kwetsende humor brengt (...) In een tuin of huiskamer, omringd door vrienden en bekenden, blijkt dat een troef. Het is één ding om in een donkere zaal tranen met tuiten te lachen om gore grappen; in een klein gezelschap, in het volle licht, loert de gêne al wat sneller om de hoek.

We hebben het dus niet over dronkenmanfeestjes of vrijgezellenavonden. Piv Huvluv brengt een professionele voorstelling waarmee hij straks ook de zalen in wil. Het enige verschil is dat hij zijn gekoesterde platenhoezen niet hoeft te projecteren, maar gewoon kan tonen aan het publiek. En dus ook het frivole vrouwelijke naakt dat er toen blijkbaar bij hoorde in de popmuziek, een van de running gags in de show.

De voorstelling duurt ongeveer een uur. Daarna speelt Piv Huv­luv nog anderhalf uur plaatjes uit zijn rijke collectie.

Bij ons werd er niet gedanst maar de stemming was opperbest, een mix van nostalgie, vrolijkheid en gewoon het gevoel er eindelijk nog eens uit te zijn, ook al zaten we dan gewoon in onze tuin.

Op Spotify vind je een volledige speellijst van alle platen die in deze voorstelling voorkomen.  Zoek onder 'Piv Huvlvuv  - Vinylvreter Live'.  Bekijk ook de VinylVreterVlog op deze site (rubriek Media) of op Piv's YT-kanaal. 

De Allereerste Keer

De nieuwe school- en gezinsvoorstelling 'De Allereerste Keer'  heeft op het Spekken-jeugdtheaterfestival in Gent de Kinderjury-prijs gewonnen voor beste voorstelling in de categorie 8-12 jaar. Nog zeker tot juni 2023 op tournee in heel Vlaanderen. 

 

huidige voorstellingen

Best of Piv

Commissaris Piv

De Allereerste Keer

De Vinylvreter

Piv verenigt

Piv@school

Zoiets verzin je niet!