Klik op het bolletje van PIV om de website binnen te gaan

Wie is Piv? 

Piv is al 25 jaar een vaste waarde in het Vlaamse comedy-landschap. U kent hem misschien van Comedy Casino of Eigen Kweek? Bovenal is hij een rasperformer en entertainer. Het podium is zijn natuurlijke habitat. Hij speelt van Alveringem tot in Zoutleeuw, in charmante parochiezaaltjes en majestueuze schouwburgen, in line-up en solo, voor kinderen en volwassenen…  Altijd met volle goesting! Een geboren verteller met een heerlijk Oostends accent. Een gepassioneerd muziekliefhebber, die - met de vinylplatenspeler als vast attribuut - altijd een song klaar heeft bij een verhaal. Of omgekeerd. 

Laatste nieuws

2023-2024 wordt voor Piv het jubileumjaar van z'n dromen.  (aug 2023)

De tournee 'Zoiets verzin je niet!' beleeft haar tweede seizoen en het is met blijdschap dat Piv in alle  provincies voorstellingen op de speellijst heeft, verspreid over het hele seizoen. Check de Agenda. Naast het boek 'Zoiets verzin je niet!' (zelfde titel, ander verhaal) verschijnt op 8 oktober een Piv-stripverhaal met de titel 'Blues 4 Monika'.  Hierin wordt wél het verhaal van de theatershow verteld met een sensueel erotisch sausje er bovenop. Overal te koop, ook op deze site. 

De familie- en schoolvoorstelling De Allereerste Keer beleeft een vierde seizoen met héél veel data. De exclusief voor verenigingen te boeken voorstelling Piv verenigt kan voor het tweede seizoen de planken op. Vanzelfsprekend blijft Piv onder de noemer De Vinylvreter ook her en der opduiken op podia en in zalen van gedifferentieerd formaat om te graaien in zijn immens groot comedy-arsenaal.  

KLAP OP DE VUURPIJL:  Op donderdag 28 maart 2024 is er als kers op de taart van een een druk jubileumjaar een grote Piv-happening gepland in Kursaal Oostende: 'Met Piv in zee!' wordt een totaalshow met livemuziek, véél Piv-humor en 4 gastcomedians: Piet De Praitere, Adriaan Vandenhoof, David Galle en Ygor uit Poperinge.  Liveband: Bruno Deneckere, Derek, Kathleen Vandenhoudt, Nils De Caster, Mario Vermandel en Marcus Weymaere. Komt dat zien en horen! Het wordt een onvergetelijke avond aan zee. 

Zoiets verzin je niet!  de voorstelling  en het boek (december 2022)

Piv's 8ste theatershow. gaat samen met een boek met dezelfde titel, maar vertelt niet hetzelfde verhaal. Wel het geschifte relaas van een reis door de VS (1987), dat Piv 35 jaar onverteld liet. Piv trekt via New York en Memphis naar New Orleans (en terug via the swamps en Nashville) en komt in bizarre toestanden terecht. Met een heerlijke Americana soundtrack. Coaching: Maaike Cafmeyer.  Op tournee vanaf  tot eind 2024. 

Piv verenigt!  (juni 2022)

Piv schreef in opdracht van Cultuursmakers een voorstelling over het verenigingsleven in Vlaanderen. Alles wat eigen is aan het verenigingsleven passeert de revue.

De Vinylvreter (juni 2020)

De met singles en lp's overladen avondvullende voorstelling 'De Vinylvreter'  . In vijf CC's  was Piv Marga Scheide van Luv' als special guest te gast.  De Vinylvreter is  ook de vlag waaronder Piv  optreedt in alle mogelijke settings. 

In De Standaard kreeg deze voorstelling een 4 sterren-recensie op 6 juli 2020.

De Allereerste Keer

De nieuwe school- en gezinsvoorstelling 'De Allereerste Keer'  heeft op het Spekken-jeugdtheaterfestival in Gent de Kinderjury-prijs gewonnen voor beste voorstelling in de categorie 8-12 jaar. Nog zeker tot juni 2023 op tournee in heel Vlaanderen. 

 

huidige voorstellingen

Commissaris Piv

De Allereerste Keer

De Vinylvreter

Met Piv in zee.

Piv verenigt

Piv@school

Zoiets verzin je niet!