ticketMuziek

Concertdozijn 2017

27 December, 2017

Naar jaarlijkse gewoonte een lijstje van de 12 beste live-concerten die ik live bijwoonde het voorbije jaar. Deze keer met een gedeelde eerste plaats omdat de intensiteit van beide concerten even hoge toppen scheerde en ik dus niet kan kiezen.

12. Kenjie Minogue  - De Kreun/Het Wilde Westen - Kortrijk. 2 knotsgekke meiden met een van de pot gerukte set, maar de muziek beukt lekker en brengt iedereen in beweging.

11. Doe Maar - Dranouter Festival: nostalgie, jawel, maar wel uitstekend gespeeld en gezongen door oude mannen met de spirit van jonge turken.

10. Het Zesde Metaal - Dranouter Festival: indrukwekkend hoe Wannes Cappelle zijn band in relatief korte tijd tot een volwaardige festivalband laat uitgroeien, inclusief volksmennerij en samenzang.

9. Patricia Kaas - Kursaal Oostende. Een stijlvolle diva met een diepe, bluesy stem en een lading nieuwe songs die door een verrassend stevige band in goede banen worden geleid. Mademoiselle chante le blues toujours.

8. U2 -  Croke Park Dublin.  De legendarisch Ierse ge-engageerde rockband in eigen land. Het was geleden van 1986 dat ik ze nog zag. Indrukwekkende en toch sobere setting voor de live-uitvoering van één van de beste rockklassiekers aller tijden: The Joshua Tree. En een rist hits er bovenop. 

7. De Mens (Parkies De Haan én KKF Oostende). Hecht trio met extra groepslid: stevig, opzwepend, sympathiek, innemend,...

6. Paul Weller - AB Brussel. Nonkel Paul staat elk jaar wel in mijn lijst, ofwel bij de concerten, ofwel bij de cd's. Of beiden. Deze keer een meer dan 2 uur durend concert met een zeer gevarieerde setlist.

5. Grandaddy - AB Brussel.  Comeback van het jaar. Fascinerende low-fi. Verloren dit jaar een bandlid, dus het zou wel eens definitief gedaan kunnen zijn.

4. Protojé  -  Vooruit Gent. Hét reggaemonument ! Stomende beats die rootsreggae, dancehall en ook ska samenbrengen. 

3. Nick Waterhouse - AB Brussel. Toffe band die swing en rock 'n roll kiest om te begeesteren. En het lukt moeiteloos.

2. --

1. The Sonics - Roots & Roses Lessines  en The Dream Syndicate - Het Depot, Leuven.  2 concerten die het publiek verpletterd achterlieten dankzij gedreven gitaargeweld. The Sonics meppen je neer met korte, nijdige garagerocksongs. The Dream Syndicate nemen meer tijd voor een nummer en laten de psychedelische gitaren een eigen verhaal vertellen waar je niets van terughebt. 

 
ticketNieuws

Salut 2017, hello 2018

26 December, 2017

De teller van Piv-optredens staat voor 2017 op 167, alweer een persoonlijk record dat deze keer niet te overtreffen valt. Of toch ? Wat brengt 2018 ? Alle aandacht is gericht op 'Zijn er nog vragen?': de huidige tournee afwerken met evenveel enthousiasme en hopelijk evenveel publiek en hopelijk veel nieuwe speelplekken versieren voor 2018-2019. Maar natuurlijk zijn er ook nog Commissaris Piv - de enige stand-up comedy-show voor kinderen vanaf 9 jaar -, Piv@school - een hilarisch stand-up programma voor leerkrachten en Comedy Carrousel, een allround-programma waarin Piv kiest uit zijn gigantisch arsenaal vertellingen en grappen, op maat van de formule waarin wordt gespeeld. 

 
ticketNieuws

Seizoen 2017-2018

11 Mei, 2017

Het seizoen 16-17 loopt ten einde, maar de voorbereidingen voor 2017-2018 zijn vanzelfsprekend al lang bezig. Na een hele reeks try-outs van de nieuwe voorstelling 'Zijn er nog vragen?' is het vanaf september 2017 tijd voor het echte werk. Dan start de 'ZIjn er nog vragen?' -  theatertour. Ook de voorstelling 'Commissaris Piv' loopt nog volgend seizoen, met een hele reeks school- en enkele gezinsvoorstellingen op het programma. Vanzelfsprekend duikt Piv ook overal op in kleine en grotere settings (Comedy Carrousel), solo en in line-up, voor verenigingen en bedrijven, in heel Vlaanderen. Vanaf juni kun je de volledige speellijst voor 2017-2018 raadplegen op deze site. Word best ook volger van de Piv Huvluv Comedian-fanpagina als je dagelijks op de hoogte wilt blijven van Piv's reilen en zeilen in comedyland.  

 
ticketOpinie

Je ne suis pas Trump et les autres

02 Februari, 2017

De comedy van Piv Huvluv is laagdrempelig, voor een breed publiek toegankelijk, zelden hard en nooit grof. Zijn humor gedijt in haast alle omstandigheden en wordt vaak door jong en oud gesmaakt. ZIjn ontwapende vertelstijl, zijn lowprofile-attitude en zijn onafscheidelijke muziekjes zorgen ervoor dat hij bijna overal welkom is. Cynici vinden het wellicht allemaal wat te braaf. Maar bij deze wil Piv, naar aanleiding van de actuele wereldgebeurtenissen, toch met klem zeggen dat hij comedy wil brengen voor mensen die met een open geest in het leven staan. Die zin hebben voor nuance. Mensen die liever bruggen dan muren bouwen. Mensen die kritisch zijn en eigen standpunten mogen hebben en die ook hard mogen verdedigen, ook als die niet met Piv's ideeën stroken. Mensen die luisteren naar anderen en nadenken voor ze iets uitkramen. Mensen die zich empatisch opstellen en die zich niet laten verleiden tot simplistische en veralgemenende platitudes die anderen kwetsen of kleineren. Kortom, mensen die respectvol praten en handelen over anderen, onafgezien van afkomst, ras, nationaliteit,.. 

Kortom, als je mensen als Trump, Poetin, Erdogan, Wilders, Farage,... maar ook alle islamisten, fundamentalisten, racisten,...  en hun entourage en volgelingen toffe peren vindt, die onze samenleving in de juiste richting aan het sturen zijn, dan zou Piv willen dat je beseft dat hij jullie eigenlijk niets te vertellen heeft en zijn humorpijlen liever op anderen richt.  

 
ticketNieuws

Commissaris Piv nog steeds op pad !

02 Februari, 2017

Piv's derde gezins- en schoolvoorstelling 'Commissaris Piv' zal ook in 2017-2018 volop te zien zijn in heel Vlaanderen. Deze voorstelling is losjes opgehangen aan de kapstok 'Kinderrechten', maar is vooral een heel dicht bij stand-up comedy aanleunende, dubbelgelaagde show over kinderen en hun typische zwak- en onhebbelijkheden. Ook voor ouders dus best amusant. Check de speellijst voor data en locaties. 

 
Vorige pagina   Volgende pagina
Back To Top