ticketNieuws

Zijn er nog vragen? 6de volavondvoorstelling van Piv Huvluv

02 Februari, 2017

In het seizoen 2017-2018 staat Piv 20 jaar op de planken. Daar zou probleemloos een compilatie-tournee met 'het beste van' kunnen aan gekoppeld worden, maar ondanks het feit dat Piv nostalgisch van aard is, zal dat niét gebeuren. 'Zijn er nog vragen?' is volop in voorbereiding. Check de agenda voor speeldata en -plekken. Met coach Joost Lapperre (Broektoe, zie ook regie dvd's Speeltijd en Yolo!) zal Piv weer een stap vooruit zetten als comedian en zijn publiek verrassen met een show die anders smaakt dan de vorige, zonder de typische Piv-ingrediënten uit het recept te weren. Theatertour vanaf juni te raadplegen op de website.  

 
ticketNieuws

Top 10 live-concerten 2016

28 December, 2016

Twee concerten van een tournee meepikken was dit jaar blijkbaar mijn ziekte.  2016 was een goed concertjaar. Toch iets positief,  dus...

10. The Nomads  -  Sjock Gierle. Legendarische Zweedse garageband die al sinds begin jaren 80 de vettigste rock uit zijn mouw schudt. 

9. Brian Setzer -  Blues Peer. Best geoliede rockabilly-machine met een fenomenale zanger/gitarist als frontman. Beter dan de Stray Cats. 

8. Max Romeo -  MEC Staf Versluys Bredene. Laatste levende reggae-legende staat nog steeds op scherp. Opvolging verzekerd in zijn eigen familie.

7. Lucinda Williams & Buick 6 - AB Bxl/Paradiso A'dam. De lijzige Southern Belle wordt door haar fenomenale band gestuwd naar ongekende hoogten.

6. My Baby - DGP Oostende (2x). Trancebevorderende bluesy dancebeats met een bezwerende zangeres. 

5. The Paladins - Weert (NL) / Terneuzen (NL). De gitaarblueshelden van mijn 50ste verjaardag revisited. 

4. Rod Stewart - ZiggoDome A'dam/Sportpaleis A'pen. Nu Bowie dood is, is Stewart mijn grootste levende jeugdidool. Best Friends Forever

3. Wilco - AB Bxl. Beste live-band voor Americana-liefhebbers. Ontgoochelen nooit in zaal. 

2. Steve Gunn - Zwerver Leffinge. Concert dat me danig bij het nekvel pakte e n me 90 minuten niet meer loste. 

1. Neil Young & Promise of the Real - Zenith Lille / Sportpaleis A'pen. Oud maar niet versleten. Wat een setlist.  3 uur mateloos genieten. 

 
ticketMuziek

CD Top 20 2016

28 December, 2016

CD Top 20  2016

2016 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de grote namen van de jaren 60, 70 en 80 begonnen te sneuvelen. En dat zal niet meer stoppen, want veel idolen van toen zijn nu 65+. In mijn lijst een aantal doden, enkele knarren die wonderwel overleven, een paar gevestigde waarden en toch ook een paar nieuwelingen die de toekomst van mijn muzikale beleving veilig stellen.
There we go.

20. David Bowie  - Black Star / Lazarus.
Bowie is één van mijn grootste muzikale helden, die ik ben blijven volgen, ook toen velen hem de rug toekeerden eind jaren 80 en in de jaren 90. Een 10-tal keren live gezien, met de Sound & Vision – tour en de laatste Reality-tour als “memorabelste”.  Black Star is een testament, zondermeer, maar het is me een beetje te zwaar op de hand om hoger in mijn lijst te staan. De musical-cd is zelfs een tikkeltje ontgoochelend.  Bye Bye Thin White Duke.

19. Prince – Rock ’n Roll Love Affair  / Live at Montreux 3dvd
Prince werd een held vanaf 1999. Ook een 10-tal keer live gezien en nooit minder dan indrukwekkend. Zijn passage in Vorst met Larry Graham en het openluchtconcert op het Sint-Pietersplein in Gent zijn onvergetelijke funk-ervaringen. De bootleg-dvd die ik nog op de valreep kocht met de opnames van 3 Montreux-concerten uit 2013 zijn het bewijs dat de man steeds beter live speelde, ondanks het feit dat zijn platen niet meer de hits bevatten die het grote publiek verwachtte. No more Days of Wild.

18. Ben Harper & The Innocent Criminals  - Call it what it is
Ben Harper is van vele markten thuis en dat illustreert hij op deze plaat op ten voeten uit: reggae, soul, rock, blues,… het zit er allemaal in en het luistert lekker weg.

17. Anderson.Paak – Malibu
Dankzij de eindejaarslijstjes heb ik Malibu pas deze maand opgepikt. Paak herstelt de R ’n B in ere die in de jaren 90 hoogtij vierde met oa Alicia Keys,  Erykah Badu en India Arie, maar hij voegt er zijn portie soul, jazz en hiphop aan toe, zodat van een retroplaat geen sprake kan zijn.

16. Compact Disk Dummies  -  Silver Souls
Ik verblijf nogal vaak in Desselgem – the Bronx van Waregem – dus kunnen deze jonge wolven niet ontbreken. Live nogal een sensatie, naar het schijnt, maar nog niet meegemaakt. Een origineel geluid waarin geen gitaren te bespeuren zijn, dus een buitenbeentje in deze lijst.

15. Arno – Human Incognito
Ik verblijf nog meer in Oostende, ik woon er namelijk. Voor mij is Arno een idool in de grootte-orde van Bowie en Prince, dus altijd plaats voor le plus beau. Niet top over de hele lijn, maar authentiek en gedreven als altijd. Toffe hoes ook.

14. Het Zesde Metaal  -  Calais
Maatschappelijk engagement met toch een sprankel hoop, in een plaat die ook muzikaal heel gelaagd is.

13. The Tragically Hip  -  Man Machine Poem
Frontman Gordon Downie is ongeneeslijk ziek en als hij sterft zal mijn verdriet groter zijn dan dat voor Bowie en Prince samen. Laatste werkstuk van één van mijn favoriete live-performers die ik al bijna 30 jaar hondstrouw in mijn lijstjes opneem. Don’t give up on us, Gordon !

12.  Iggy Pop -  Post Pop Depression / PPD Live
Survivor, voorlopig nog. Hij loopt krom, maar moeilijk gaat ook bij the Iggmeister. Josh Homme tilt hem weer naar het niveau van The Idiot en Lust for Life. Stay alive, Iggy !

11. Hard Working Americans  -  Rest in Chaos
Mijn persoonlijke geheime snoepje. Todd Snider (remember Allright Guy)  vindt in deze band zijn 2de adem en kan zijn cynische teksten kwijt in potige Americana-songs.

10. Graham Nash – This Path Tonight
Het moet niet altijd Neil Young zijn in deze lijst, toch ? Heel relaxte plaat van de beste stem van C, S, N & Y.

9. Leonard Cohen – You want it Darker
Als  vooraf geplande afscheidsplaat gaat deze van Cohen dieper onder je huid dan Black Star van Bowie.  De stem van deze lieve en innemende oude man neemt je mee naar zijn levenseinde waarin berusting en weemoed de bovenhand nemen. Schone, vrèè schone !

8. Max Romeo – Horror Zone
Reggae-legende staat nog steeds scherp, ondanks zijn hoge leeftijd en slaagt erin om zijn maatschappijkritiek in rootsreggae-rhymes toch verteerbaar te laten klinken. Live ook een sensatie !

7. Melissa Etheridge  -  Memphis Rock and Soul
Ik was haar uit het oog verloren, maar Miss Etheridge heeft nog steeds een stem die imponeert en die zich prima leent om Stax-soul een rockinjectie te geven. Verrassing van het jaar.

6. The Fabulous Thunderbirds – Strong like that
Kim Wilson gebruikt de naam van de T-birds om zijn stuff beter verkocht te krijgen. Het is hem gegund, zeker nu hij resoluut de soulkaart trekt. Goed om nog eens (I know) I’m losing you te horen.

5. Eric Clapton – I still do
Clapton is een beetje een gladjanus geworden, maar in blues blijft hij een topper en als hij ook hier zijn buddy J.J. Cale eert, kan hij niets, maar dan ook niets verkeerd doen.

4. The Rolling Stones – Blue and Lonesome   The Beatles of The Stones ? Altijd The Stones, voor mij !  Ook in 2016. Wat een lel van een plaat, zeker voor 70+-ers.

3. Wilco – Wilco Schmilco
Van het zelfde kaliber van The Tragically Hip: nooit ontgoochelend op plaat en live een bom.

2.  Nick Waterhouse – Never Twice
Gesofisticeerde retrosoul en r ‘n b in de stijl van Ray Charles en Van Morrison. Aangename kennismaking. In februari in de AB

1. Steve Gunn – Eyes on the Lines
Eindelijk nog eens een ontdekking in het genre van Yo la Tengo, Dream Syndicate en Eleventh Dream Day. Een tikkeltje zweveriger en zwoeler, maar net zo intens. De man is timide, maar zijn songs spreken boekdelen. As it should be !

 
ticketNieuws

Seizoen 2016-2017 !

02 Januari, 2016

In 2016-2017 staan volgende producties op de agenda:

1. Yolo! Derde en laatste seizoen. Van Zedelgem tot in het verre Maaseik en Bilzen. 

2. Commissaris Piv. (School- en gezinsvoorstelling) De voorstelling is losjes gebaseerd op Kinderrechten, maar probeert vooral kinderen te confronteren met hun eigen onhebbelijkheden en karakteristieke gedragingen. Al meer dan 25 voorstellingen in de agenda en er kunnen er nog bij...

3. Piv's Comedy Carrousel ! Compilatieprogramma met het beste uit Piv's oeuvre. Ideaal voor organsiatoren die een geoliede comedyshow willen, zonder veel technische eisen. 

4. Eigen Kweek 3: In het voorjaar 2017 start op EEN de derde en laatste reeks van Eigen Kweek, waarin Piv opnieuw de rol van agent Stefaan Goudry op zich neemt, de rechterhand van politie-agente Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer) Met natuurlijk ook weer Sébastien Dewaele, Wim Willaert, Sien Eggers, Liesa Naert, Dirk Van Dyck e.v.a.  Dit seizoen zijn er nieuwe rollen voor Peter Van den Begin (commissaris), Matthias Sercu (onderzoeksrechter) en Tom Ternest (boef)

5. Piv komt naar je toe !  In 2016-2017 lanceert Piv de tournee 'Gek van het Dorp'. Deze tournee biedt de mogelijkheid om Piv te boeken in kleinere en intiemere plekken zoals parochiezalen, clublokalen, café's, huiskamers, schuren, tuinen, garages en tenten. Met een aangepaste uitkoopsom die past bij het soort optreden wil Piv in elk dorp, deelgemeente of gehucht te gast zijn en u zijn humorcocktail serveren.    

6. Zijn er nog vragen ?( Try-out nieuwe avondvullende voorstelling.) Vanaf september tot en met december 2016 komen huiskamers in aanmerking voor de eerste probeersels. Vanaf januari 2017 gaat Piv de comedy-clubs en kleinere zalen in. Première is voor september 2017, ideaal voor de start van een heus feestjaar, want Piv staat in december 2017 20 jaar op de planken

7. Piv@school:  Een uur comedy over kinderen, leerkrachten, opvoeden, school, Ideaal voor afsluiten van pedagogische werkdagen, colloquia, personeelsbijeenkomsten allerhande, feestprogramma's,...

 
ticketMuziek

Lijstjes 2015 !

02 Januari, 2016

Tijd voor de eindejaarslijstje van 2015: geen grand cru op vlak van cd-releases. Op nr 1: Aussies die de perfecte combinatie van stevige gitaren, licht-grillige songs, goede teksten en een pakkende stem etaleren. Beetje Lucinda Williams en PJ Harvey tesamen. De extra live-cd in de Deluxe-versie is de kers op de taart. Kom maar op tournee, meid.
1. Courtney Barnett - Sometimes I sit and think and sometimes I just sit.
2. Thurston Moore - The Best Day
3. Los Lobos - Gates of Gold
4. The Waterboys - Modern Blues
5. Melody Gardot - Currency of Man
6. The Delta Saints - Bones
7. Ryan Adams - 29
8. Lee Harvey Osmond - The Folk Sinner
9. Don Henley - Cass County
10. Bruce Springsteen - The River Collection (oa outtakes)

Ook op concertvlak geen topjaar, maar er valt altijd wel ergens iets te beleven, natuurlijk. Op n° 1 een concert dat de hele keet op zijn kop zette op Gent Jazz: de unieke soulstem van Porter, zijn liefde voor zijn publiek, zijn uitstekende jazz-band en het enthousiasme van de aanwezigen zorgden voor een beklijvend concert.
1. Gregory Porter - Gent Jazz
2. the KIDS - Village goes crazy, Bredene (40 jaar punk van wereldklasse)
3. Neil Diamond - Sportpaleis Antwerpen (unieke stem, 100-en hits met volledig orkest)
4. Bob Dylan - Vorst Nationaal (hoe ouder, hoe beter)
5. Paul Weller - Magdalenazaal Brugge (nijdige Paul, nog altijd)
6. Ken Boothe - Afro C (opa van de reggae met soul, charmant)
7. Starsailor - Vooruit Gent (beste stem in Britpop, wel hoog tijd voor nieuw werk)
8. Delta Saints - Manuscript Oostende. (clubjam van een groep die steeds beter wordt)
9. Derek & Steven De Bruyn - huiskamer Chris Brion (duo échte muzikanten zonder capsones)
10. Steve Wynn - Singer Rijkevorsel. (bff)

 
Vorige pagina   Volgende pagina
Back To Top