ticketNieuws

Piv in 2016 !

02 Januari, 2016

2015 werd afgesloten met meer dan 150 (!) comedy-optredens in alle maten en gewichten. Of het in 2016 nog beter kan, is niet duidelijk.

Hieronder alvast een vooruitblik op de komende Piv-wapenfeiten.

1. Première Commissaris Piv. In februari stelt Piv zijn nieuwe stand-up show voor kinderen voor aan de pers. De voorstelling is losjes gebaseerd op Kinderrechten, maar probeert vooral kinderen te confronteren met hun eigen onhebbelijkheden en karakteristieke gedragingen. Ook in 2016-2017 overal te boeken als gezins- of schoolvoorstelling. 

2. Eigen Kweek 2: Op 21 februari start op EEN de uitstekende tweede reeks van Eigen Kweek, waarin Piv opnieuw de rol van de immer knabbelende agent Stefaan Goudry op zich neemt, de rechterhand van politie-agente Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer) Met natuurlijk ook Sébastien Dewaele, Wim Willaert, Sien Eggers, Stefaan Degand, Sam Louwyck, Dirk Van Dyck e.v.a.  (Vanaf half april tot ergens in juli starten trouwens ook de opnames van Eigen Kweek 3, ook weer met een rol voor Piv)

3. Piv Huvluv & Wreckless Eric: 'De omgekeerde wereld'. Na de unieke tournee met Steve Wynn in 2012-2013, strikte Piv deze keer op onvoorstelbare wijze de Britse Indie- en ex-Stiff-legende Wreckless Eric om 2 weken op tournee te gaan. De voorstelling wordt weer een afwisseling van comedy en songs met Wreckless Eric in de hoofdrol. Zie speellijst verder op deze site. 

4. Yolo! is nog lang niet aan zijn laatste vooorstelling toe. Door de goede respons zowel qua opkomst als qua waardering, wordt Yolo! verlengd tot eind december 2016. Let op: er is in 2016 een PIAS-vinylplaat op komst met materiaal uit Yolo! en ook uit Speeltijd en Stand-up 4 Kids. Release-datum nog niet gekend. 

5. Piv komt naar je toe !  In 2016-2017 lanceert Piv de tournee 'Gek van het Dorp'. Deze tournee biedt de mogelijkheid om Piv te boeken in kleinere en intiemere plekken zoals parochiezalen, clublokalen, café's, huiskamers, schuren, tuinen, garages en tenten. Met een aangepaste uitkoopsom die past bij het soort optreden wil Piv in elk dorp, deelgemeente of gehucht te gast zijn en u zijn humorcocktail serveren.    

6. Try-out nieuwe avondvullende voorstelling. (werktitel: Zijn er nog vragen ?) Piv schrijft momenteel druk aan nieuw materiaal. Vanaf september tot en met december 2016 komen huiskamers in aanmerking voor de eerste probeersels. Vanaf januari 2017 gaat Piv de comedy-clubs en kleinere zalen in. Première is voor september 2017, ideaal voor de start van een heus feestjaar, want Piv staat in december 2017 20 jaar op de planken

 
ticketMuziek

Lijstjes 2015 !

02 Januari, 2016

Tijd voor de eindejaarslijstje van 2015: geen grand cru op vlak van cd-releases. Op nr 1: Aussies die de perfecte combinatie van stevige gitaren, licht-grillige songs, goede teksten en een pakkende stem etaleren. Beetje Lucinda Williams en PJ Harvey tesamen. De extra live-cd in de Deluxe-versie is de kers op de taart. Kom maar op tournee, meid.
1. Courtney Barnett - Sometimes I sit and think and sometimes I just sit.
2. Thurston Moore - The Best Day
3. Los Lobos - Gates of Gold
4. The Waterboys - Modern Blues
5. Melody Gardot - Currency of Man
6. The Delta Saints - Bones
7. Ryan Adams - 29
8. Lee Harvey Osmond - The Folk Sinner
9. Don Henley - Cass County
10. Bruce Springsteen - The River Collection (oa outtakes)

Ook op concertvlak geen topjaar, maar er valt altijd wel ergens iets te beleven, natuurlijk. Op n° 1 een concert dat de hele keet op zijn kop zette op Gent Jazz: de unieke soulstem van Porter, zijn liefde voor zijn publiek, zijn uitstekende jazz-band en het enthousiasme van de aanwezigen zorgden voor een beklijvend concert.
1. Gregory Porter - Gent Jazz
2. the KIDS - Village goes crazy, Bredene (40 jaar punk van wereldklasse)
3. Neil Diamond - Sportpaleis Antwerpen (unieke stem, 100-en hits met volledig orkest)
4. Bob Dylan - Vorst Nationaal (hoe ouder, hoe beter)
5. Paul Weller - Magdalenazaal Brugge (nijdige Paul, nog altijd)
6. Ken Boothe - Afro C (opa van de reggae met soul, charmant)
7. Starsailor - Vooruit Gent (beste stem in Britpop, wel hoog tijd voor nieuw werk)
8. Delta Saints - Manuscript Oostende. (clubjam van een groep die steeds beter wordt)
9. Derek & Steven De Bruyn - huiskamer Chris Brion (duo échte muzikanten zonder capsones)
10. Steve Wynn - Singer Rijkevorsel. (bff)

 
ticketNieuws

Seizoen 2015-2016

31 Augustus, 2015

Zomer voorbij, dus Piv is klaar voor een nieuw comedyseizoen, het 18de van zijn carrière ! Kan niet wachten om er aan te beginnen...

Wat staat er op het programma:

  • Piv's Comedy Carrousel is een flexibel comedyprogramma waarin Piv grasduint in zijn gigantisch oeuvre en dat voor elke organisator bruikbaar is: bedrijfsfeest, line-up met andere comedians, speciale gelegendheden, interventies,...  
  • Het 2de luik van piv's 5de theatershow Yolo! met de dvd-release ervan begin okober er bovenop !
  • De start van de nieuwe stand-up voorstelling voor kinderen vanaf 9 jaar: 'Commissaris Piv'. Officiële voorstelling later dit of begin volgend seizoen. 
  • De uitzending van de 2de reeks van Eigen Kweek op één, waarin Piv naast Maaike Cafmeyer opduikt als agent Stefaan Goudry. Ook weer van de partij natuurlijk: Sébastien Dewaele, Wim Willaert, Dirk Van Dyck, Sien Eggers, Sam Louwyck en de onvermijdelijke Stefaan Degand
  • 'De omgekeerde wereld', een exclusieve tour van 2 weken (maart 2016) waarin Piv het podium deelt met de legendarische Britpopartiest  Wreckless Eric, bekend van oa Whole Wide World, Veronica, Take the Kash en Reconnez Chérie op het legendarische Britse Stiff-label. Ian Dury drumde ooit in zijn band ! 
  • De opnames van Eigen Kweek (reeks 3) vanaf mei 2016.
 
ticketNieuws

Update website

25 Mei, 2015

De opnames van Eigen Kweek (reeks 2) zijn volop bezig. Na 3 dagen in april zijn er voor Piv nog 5 opnamedagen in juni en 1 in juli. Uitzending op één ten vroegste in het najaar 2015.

Op vrijdag 29 mei  is de laatste Yolo! van dit seizoen, in Roosdaal. Met 33 voorstellingen op de teller, grote opkomst en hoge waarderingscijfers, is het uitkijken naar het 2de seizoen van deze vintage Piv-tour.

Ook volgend seizoen: 'De omgekeerde wereld': een gelijkaardige toer als die met Steve Wynn, maar deze keer met de Britse cultfiguur Wreckless Eric.  

 De Piv-website is de voorbije weken een beetje verwaarloosd, maar daar wordt de komende weken aan gewerkt. De speellijst wordt geleidelijk aan ge-update, inclusief de data voor volgend seizoen. 

 
ticketNieuws

2015: kom moar of !

28 December, 2014

Piv sluit 2014 af met een totaal van 121 voorstelingen/opdrachten, een waar recordjaar dus.

Piv wenst al zijn vrienden, collega's en fans een deugddoend 2015 met veel humor, arbeidsvreugde, gezondheid en geluk.

Wat staat er op zijn programma dit jaar: de voortzetting van de bij het publiek héél goed onthaalde Yolo!-tournee, inclusief dvd-opname. De opnames van de 2de reeks van Eigen Kweek, de première van een nieuwe kinder- en familievoorstelling 'Commissaris Piv' en natuurlijk véél optredens in alle maten en gewichten, over heel Vlaanderen. 

 
Volgende pagina
Back To Top